latinica  ћирилица
04/10/2019 |  18:21 ⇒ 20:12 | Аутор: СРНА

Двојица Албанаца напала гимназијалце из Прокупља

Најмање два гимназијалца из Прокупља повријеђена су у тучи која се десила под још неразјашњеним околностима када су их током екскурзије у Италији наводно напала двојица Албанаца, након чега им је пружена помоћ у локалној италијанској болници, јавио је портал Јужне вести.
Прокупачка Гимназија (фото: juznevesti.com / Љ. М.) -
Прокупачка Гимназија (фото: juznevesti.com / Љ. М.)

Њихов повратак из Италије, гдје су на седмодневној екскурзији, очекује се 6. октобра, када ће се знати и више детаља о инциденту.

Начелник Школске управе за Нишавски и Топлички округ Драган Гејо рекао је да је телефоном разговарао са директором Гимназије Драгославом Минићем, вођом, пута, који је рекао да су ђаци сада потпуно безбједни.

Гејо је навео да је од Минића сазнао да су им, док су шетали градом предвиђеном рутом у вечерњим часовима, два млађа Албанца са италијанским пасошем притрчала отпозади и ударила два дјечака из групе песницом по глави, а након тога побјегли.

- Један ученик је добио мању повреду по глави, а други посјекотину на уснама и носу. Они су након прегледа у локалној здравственој установи пуштени и екскурзија се наставља - рекао јер Гејо.

Он је додао да је инцидент снимљен видео-надзором и да су италијански карабињери убрзо након тога идентификовали и ухватили двојицу нападача.

Родитељи ђака на екскурзији, који су и обавијестили новинаре о овом инциденту, кажу да су забринути и да су у свакодневном контакту са дјецом, а да тренутно имају контрадикторне информације како се у ствари десио инцидент, те да их нико из школе званично није обавијестио о томе.

На екскурзији у Италији борави 99 ученика прокупачке Гимназије.