latinica  ћирилица
04/10/2019 |  13:05 ⇒ 02/12/2019 | 14:12 | Аутор: СРНА

И ове године хуманитарна акција "С љубављу храбрим срцима"

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је данас да ће хуманитарна акција "С љубављу храбрим срцима" и ове године бити одржана на празник Дјетињци.

- Сматрамо да је ово најпримјеренији датум. Ушли смо у процес анкетирања потреба у нашем друштву и мислим да ћемо бити опредијељени за посебну услугу - помоћ нашим породицама, мајкама и очевима којима је потребна цјелодневна брига за дјецу. Сачинићемо одређене услове за оне који похађају школу уз личне асистенте или која су у тежим стањима, односно омогућити дневне центре. Разговарамо са различитим удружењима, имамо иницијативе за Бањалуку, Требиње и Фочу и пробаћемо да у овој години објединимо ова мјеста да бисмо омогућили дневни боравак за дјецу која имају потребу, а растеретимо породице - каже Цвијановићева.

Она је истакла да је суштина у томе да се мобилише цијело друштво за хуманитарне акције, а не у новцу јер би га за набавку ове опреме обезбиједиле институције Српске.

- Прошле године смо у хуманитарној акцији "С љубављу храбрим срцима" прикупили рекордан износ новца и имали добру кампању којом смо показали да ће то бити заједнички резултат, с циљем помоћи породицама и дјеци. Ове и наредне године ћемо наставити са оваквим акцијама да бисмо олакшали породицама које се суочавају са потешкоћама - нагласила је Цвијановићева.

Повезане вијести:

Представљен систем роботски потпомогнуте рехабилитације (ФОТО)