latinica  ћирилица
17/09/2019 |  14:06 ⇒ 14:46 | Аутор: РТРС

Дубравац или Галић: Двије струје ДНС-а боре се за функцију директора ШГ "Оштрељ - Дринић"

Након јучерашње одлуке Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске да смијени четири функционера Шума Српске, већ данас је донесена одлука о именовању нових вршилаца дужности шумских газдинстава.
Демократски народни савез - Фото: РТРС
Демократски народни савезФото: РТРС

На чело ШГ "Врбања" долази Игор Андрић, који је запослен у том шумском газдинству, иначе кадар ДЕМОС-а. Директор ШГ "Романија" је Страхиња Башевић, кадар СНСД-а, а за директора добојског Центра за сјеменско-расадничку производњу именован је Милован Крчо, фаворит тзв. Обренове групе.

ШГ "Оштрељ – Дринић", према коалиционој расподјели, припада ДНС-у и за позицију директора тог газдинства траје прави мали рат унутар Регионалног одбора ДНС-а Бањалука.

Фаворит Милана Радовића за ту позицију је Жељко Дубравац, предсједник Регионалног одбора ДНС-а Бањалука, али су против тог приједлога скоро сви општински одбори унутар овог РО, који на тој позицији желе да виде ранијег директора ШГ "Оштрељ-Дринић" Неђу Галића или Драгану Ромчевић, која је обављала позицију техничког директора у овом газдинству.

Струја око Дубравца сматра да је најбоље рјешење управо он, као предсједник Регионалног одбора, а такође сматрају да Неђо Галић није подобан за ову позицију, јер се помињало да је против њега поднесена кривична пријава због ранијег рада у ШГ “Оштрељ-Дринић“.

Струја око Галића коју предводи потпредсједница Регионалног одбора Далиборка Керезовић-Дамјановић не жели да чује за Жељка Дубравца. Они постављају питање – како је могуће да се Дубравац истовремено налази на функцијама предсједника Општинског одбора ДНС-а Челинац, предсједника Регионалног одбора ДНС-а Бањалука, члана Предсједништва ДНС-а, одборника у Скупштини општине Челинац, члана Надзорног одбора Пошта Републике Српске, а сада и на позицији директора ШГ "Оштрељ-Дринић", иако са шумарством нема никакве везе, јер је запослен у ЈП Аутопутеви Републике Српске.

Они траже од лидера ДНС-а Марка Павића да спријечи овакву кадровску политику. Сматрају то рушењем странке зарад интереса једног човјека, а поједини чак помињу и иступање из редова ДНС. Међутим, имајући у виду чињеницу да Дубравац, захваљујући подршци из Бањалуке, ипак има већину у Регионалном одбору, све је извјесније да ће он добити подршку за директорску функцију. Без обзира која струја однесе побједу, и једни и други најављују наставак даље борбе за превласт унутар Регионалног одбора ДНС-а Бањалука.

Извор: opcija.net