latinica  ћирилица
17/09/2019 |  12:15 ⇒ 12:49 | Аутор: Б92

Дегенек: Очекивања у Лиги шампиона већа него прошле сезоне

Фудбалер Црвене звезде Милош Дегенек рекао је да су ове сезоне већа очекивања у Лиги шампиона и изразио је уверење у добар резултат на почетку против Бајерна.

- Очекивања су сигурно већа него прошле сезоне, када смо дебитовали у Лиги шампиона. Већ трећу годину заредом смо изборили групну фазу европског такмичења, што је велики успех. Стекли смо потребно искуство за играње у оваквој врсти такмичења, знамо шта да очекујемо од утакмица. Урадили смо све како бисмо максимално спремни изашли на терен, остварили што боље резултат и још једном исписали историју Црвене звезде - рекао је Дегенек уочи пута за Минхен.

Звезда ће сутра против Бајерн Минхена почети групну фазу Лиге шампиона. У Групи Б су још Тотенхем и Олимпијакос. Дегенек је током каријере шест година играо у Немачкој, где је био члан Штутгарта и Минхена 1860.

- Минхен познајем доста добро, заиста је предиван град. Сви знамо какав је њемачки менталит, они ни у фудбалу никада не одустају и зато морамо да им узвратимо на исти начин. Битно је да будемо борбени, играмо паметно и не одустајемо. Ако буде тако, вјерујем да можемо да изборимо повољан резултат - казао је Дегенек.

По његовим ријечима, слога и заједништво су велика предност Црвене звезде.

- Прошле године смо показали да смо екипа која не само да може да игра са најбољима, него да може да добије такве утакмице. Вјерујем да можемо да поновимо добре резултате. Најбитније је да смо сви здрави, па ће и резултати доћи. Много смо добили на искуству у односу на прошлу сезону. Сматрам да оно што нас краси и што нам много помаже у постизању одличних резултата јесте слога понашамо се као породица. Много играча је и отишло и дошло, нисмо иста екипа као прошле године, али је овај тим задржао је дух који нам је омогући све оне добре резултате у прошлој сезони - навео је Дегенек.

Утакмица Бајерн - Црвена звезда почеће у среду у 21.00 на стадиону Алијанц арена у Минхену.