latinica  ћирилица
13/09/2019 |  12:54 | Аутор: СРНА

Српски војници први пут видјели руски систем С-400

На првим заједничким руско-српским војним вјежбама противваздушне одбране "Словенски штит 2019", које су у току у Астраханској области Русије, представници српске делегације први пут су видјели руски противваздушни ракетни систем С-400.
Систем С-400 (Фото: Sputnik/Антон Денисов) -
Систем С-400 (Фото: Sputnik/Антон Денисов)

Данас је на полигону "Ашулук" почела активна фаза вјежби - напад авијације на положаје условног противника, преноси Спутњик.

Јединице противваздушних ракетних и радио-техничких снага Руског ратног ваздухопловства и Противваздухопловне одбране Војске Србије током заједничких вјежби седам пута су подизане на борбену готовост за откривање и праћење ваздушних циљева.

Припадници Војске Србије упознаће током вјежби, не само рад чувеног система противваздушне одбране С-400, већ и система панцир С.

Главни задаци биће одбијање форсираног напада условног противника и уништавање балистичких и циљева на малим висинама, наводи Спутњик.

Укупно је у оквиру задатака покривања положаја и одбијања ракетних и ваздушних напада откривено више од 50 ваздушних циљева класификованих као авиони условног противника.