latinica  ћирилица
12/09/2019 |  17:58 ⇒ 20:22 | Аутор: РТРС

Познати четвртфиналисти Српска опена (ФОТО)

На бањалучком АТП Челенџер турниру, Српска опен, данас смо добили четвртфиналисте.

Једини тенисер из Србије који је успио изборити пласман међу осам најбољих на бањалучком Челенџеру је Пеђа Крстин. 22- годишњи играч из Кикинде је у два сета добио прошлогодишњег финалисту, Аргентинца Карлоса Берлока, 6:2, 6:4.

Наредни ривал Крстина биће Казахстанац Дмитри Попко, који је спријечио српско четвртфинале. Он је послије велике борбе и два ипо сата игре савладао 18 годишњег Марка Миладиновића са 7:6, 3:6 и 6:2.

Пласман у четвртфинале остварио је и Аргентинац, Федерико Корија. Он је са 7:6 и 6:0 побиједио Калениченка из Украјине. Занимљиво је да Федерико млађи брат познатијег Гиљерма Корије, некада трећег играча свијета, финалисте Ролан Гароса из 2004. године. Млађи Корија ће у Бањалуци покушати освојити другу титулу на турнирима из Челенџер серије.

- У првом сету сам играо са доста интезитета, и славио послије тај брејка. У другом је већ било лакше, добио сам сет без изгубљеног гема. Добро се осјећам, играм са доста самопоуздања и мислим да могу до ктраја на овом турниру - рекао је Корија.

Противник Корије у четвртфиналу биће Индијац Нагал, који према до сада приказаном озбиљно конкурише за највиши пласман на турниру. Остали парови четвртфинала су Мена – Грикспор и Хорански – Табило.

Мечеви су на распореду сутра. Завршницу турнира можете пратити на нашем програму.