latinica  ћирилица
11/09/2019 |  18:26 ⇒ 12/09/2019 | 11:25 | Аутор: РТРС

Српска опен: Прва три носиоца елиминисана!

На АТП Челенџер турниру, Српска опен, данас доста изненађења. Са турнира су елиминисана први, други и трећи носилац, Холанђанин Хасе, Италијан Балди и Никола Милојевић из Србије.

Највеће изненађење на турниру, направио је 21. годишњи Италијан Ђан Марко Морони који је већ у 2. колу елиминисао Робина Хасеа. Холанђанин, некада 33. играч свијета, и до овог меча први фаворит на турниру, изгубио је лако у два сета, 6:1, 6:4, за нешто више од сат времена игре. Моронију је ово вјероватно најзначајнија побједа у каријери.

- Одиграо сам цијели меч на веома високом нивоу, и то ме заиста чини сретним. Покушавао сма да останем миран и фокусиран до краја и заслужено сам побиједио - истакао је Марко Морони.

18. издање Српска опена, остало је и без другог и трећег носиоца. Италијан Филип Балди, 148. играч свијета изгубио је од Чеха Колара 6:4, 6:2, док је Марко Миладиновић поражен од земљака Николе Милојевића 6:2, 6:2. Међу 16 најбољих пласирао се прошлогодишњи финалиста Карлос Берлок. Аргентинац је са 7:6, 7:6 добио Арнаболдија из Италије.

- Ове године не играм баш најбоље, тако да сам јако сретан што сам прошао даље. Ићи ћу корак по корак, меч по меч, и надам се најбољем - истакао је Берлок.

У осмину финала пласирао се и Индијац Сумит Нагал, који је недавно на Ју ес опену, играо у 1. колу против Роџера Федерера. Нагал је први пут у Бањалуци, а не крије да би могао до завршнице турнира.

- Овдје сам први пут, и за сада ми веома допада. Киша је правила проблем на почетку седмице, али такво је вријеме и на то не можете да утичете. Домаћни се труде, терену су заиста добри, и моја жеља је да се пласирам барем у полуфинале - каже Нагал.

Једини тенисер из Србије који је успио изборити пласман међу 16 најбољих је Пеђа Крстин. Он је са 6:2 и 6:4 добио Италијана Балзеранија.

Мечеви осмине финала биће одиграни сутра.