latinica  ћирилица
06/09/2019 |  16:01 ⇒ 19:56 | Аутор: srpskainfo.com

Бившим инспекторима 14 година и три мјесеца затвора

Срђан Радуловић и Огњен Стијак осуђени су данас у Окружном суду у Бањалуци на укупно 14 година и 3 мјесеца затвора због организованог криминала и диловања дроге.
Радуловић-Стијак (Фото:www.dnevni-list.bа) -
Радуловић-Стијак (Фото:www.dnevni-list.bа)

Радуловић је осуђен на девет година, а Стијак на пет година и три мјесеца. Радуловићу је скинуто годину дана у односу на ранију пресуду, а Стијаку два мјесеца.

У поновљеном поступку Радуловић је означен као организатор злочиначке групе, која се од 2011. до октобра 2013. на подручју Бањалуке бавила продајом дрога. Стијак је био члан ове злочиначке организације.

Према пресуди, Радуловић и Стијак су користили инфраструктуру МУП Републике Српске за продају дроге, што је узето као посебно отежавајућа околност.

Након што је Уставни суд БиХ у марту прошле године прихватио апелацију оптужених, Врховни суд Републике Српске је укинуо правоснажну пресуду бившим инспекторима за наркотике ЦЈБ Бањалука осуђеним на укупно 15 година и 5 мјесеци затвора због организованог криминала, јер суђење није било поштено, а пресуда је, како је оцијењено, била заснована на незаконитим доказима.

Радуловић и Стијак пуштени су на слободу у априлу прошле године.