latinica  ћирилица
06/09/2019 |  15:44 ⇒ 07/09/2019 | 08:12 | Аутор: СРНА

Додик позвао НАТО да одбаци одлуке о давању МАП-а БиХ (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик позвао је људе у НАТО-у да одбаце одлуку о давању Акционог плана за чланство БиХ да не би били главни разлог зашто у БиХ не функционишу институције.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- Ми никада нисмо рекли да не треба сарађивати са НАТО-ом. Имамо одређени облик сарадње, ми разумијемо шта је та велика војна интеграција и спремни смо да сарађујемо на нивоу на којем Србија сарађује по том питању. Прејудицирати чланство је апсолутно нешто што је наметнуто - рекао је Додик новинарима пред почетак састанка са градоначелником Требиња Мирком Ћурићем, предсједником Пословног система Свислајон Родољубом Драшковићем и директором Електропривреде Републике Српске Луком Петровићем.

Коментаришући позив комесара ЕУ за европску политику сусједства и преговоре о проширењу Јоханеса Хана члановима Предсједништва БиХ на састанак, Додик је рекао да он не бјежи од разговора, да му није проблем да разговара и каже шта хоће, а шта неће, али да је немогућа димензија у којој се унапријед намеће шта ко треба да прихвати.

- Прво треба изабрати Савјет министара. Ја немам ништа против да се на нови Савјет министара стави документ који ће се звати како год хоће и да Савјет министара о томе одлучује, али да неко унапријед говори шта треба да одлучи тај савјет, то је неко друго питање и то је немогуће - истакао је Додик.

Он је додао да је све то беспотребно и иде на штету БиХ.

Повезане вијести:

Додик: Не бјежим ни од једног разговора