latinica  ћирилица
23/08/2019 |  17:17 | Аутор: СРНА

Алумина: Сачувати пословни континуитет фабрике

Менаџмент, руководиоци и инжењери компаније Алумина из Зворника дају пуну подршку стечајном управнику и члановима Управног одбора у настојању да се сачува пословни континуитет фабрике након одлуке Управног одбора о разрјешењу дужности досадашњег предсједника овог одбора Милорада Мотике, саопштено је данас из ове компаније.
Алумина - Фото: РТРС
АлуминаФото: РТРС

- Шири менаџмент Алумине упознат је са захтјевом стечајног управника и смјеном досадашњег предсједника Управног одбора, као и чињеницом да је потребно изршити именовање новог лица које ће водити ово привредно друштво - наводи се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да се, управо из тих разлога, а имајући у виду досадашња искуства у руковођењу, као и свијест да је за ову фабрику потребно предано, организовано и савјесно управљање, захтијева од свих чланова Управног одбора да у најкраћем року буде именован нови предсједник Управног одбора који може компетентно одговорити свим изазовима пред којима се налази ова фабрика.

- Свјесни свих проблема и изазова са којима се суочава фабрика, турбулентних тржишних прилика, те економске кризе која је на прагу, инсистирамо да фокус у вашем дјеловању буде на развојним плановима `Алумине`, производњи и тржишту, а никако да колектив буде предмет поткусуривања различитих интересних сфера које немају никакве везе са примарном функцијом и дјелатношћу фабрике - наводи се у саопштењу.

Шири менаџмент, у складу са свим овим, поручује да ће, као и до сада, учинити све да ова фабрика опстане и ради у најбољем интересу друштва, јер је она за све запослене извор живота и додаје да ће исто тако колектив бити брана за све недобронамјерене и нечасне намјере да се овај привредни гигант упропасти.

И Синдикат металске индустрије и рударства компаније Алумина сугерише да се, због будућности фабрике, њених запослених и њихових породица, за ову функцију не намеће никакво ново име "са стране", већ да оно буде из редова провјерених менаџера ове компаније.

Синдикат ће у том случају дати пуну подршку новом избору, наводи се у саопштењу које је потписао предсједник овог синдиката Раденко Смиљанић.

- Синдикат тражи да се приликом именовања новог предсједника Управног одбора има у виду да у компанији има довољно високообразованих кадрова, провјерених стручњака који су укључени у процесе и дешавања везана за фабрику који могу да буду изабрани на ово мјесто и да својим знањем, искуством и пријеко потребним домаћинским приступом послу могу адекватно да одговоре овом задатку - истиче се у саопштењу синдиката Алумине.

Управни одбор компаније "Алумина" јуче је донио одлуку о разрјешењу Милорада Мотике са функције предсједника овог одбора.