latinica  ћирилица
23/08/2019 |  16:01 ⇒ 18:27 | Аутор: РТРС

"Пале – некад и сад" изложба фотографија Миле Рајића

Поводом Госпојинских свечаности, у Културном центру у Палама, отворена је изложба под називом "Пале – некад и сад”. Изложено је више од 100 фотографија пензионисаног фото-репортера Новинске агенције Републике Српске, Миле Рајића.

Фотографије настале у посљедњих 50 година његовог стваралачког рада. Из фотографија се може видјети да су Пале данас град са инфраструктуром, односно са свим објектима које један град треба да има, а што раније нису имале.

Изложба је приказана у оквиру Госпојинских свечаности, а општина је подржала и ову као и све остале манифестације које ће бити организоване у наредним данима.

Миле Рајић се бави фотографијом од 1964. године, када је отишао да “пече” занат код мајстора Чеде Лекића у Сарајево, да би се пет година касније запослио у дневном листу “Ослобођење” као фото-репортер. Испите за мајстора фотографије положио је у Загребу и радни вијек провео је као фото-репортер, а фото-апарат није оставио ни дан данас, јер је ријеч о љубави према фотографији, које се не може одрећи.

Изложба ће бити отворена наредних седам дана.