latinica  ћирилица
23/08/2019 |  15:18 ⇒ 15:28 | Аутор: СРНА

На јесен у Бијељини концерт Београдске филхармоније

Београдска филхармонија одржаће на јесен концерт у Бијељини.
 - Фото: blic.rs
Фото: blic.rs

Концерт ће бити одржан у организацији Удружења музичких умјетника Семберије и Градске управе Бијељина, најављено је данас након састанка представника овог удружења и градоначелника Миће Мићића са директором Београдске филхармоније Иваном Тасовцем.

Предсједник Удружења музичких умјетника Семберије Синиша Пајић рекао је новинарима да још није договорен тачан датум концерта, већ само мјесто - свечани салон "Москва" у Етно-селу "Станишићи".

"Наш циљ ће бити да концерт Београдске филхармоније у Бијељини постане традиција", истакао је Пајић.

Он је подсјетио да је град подржао и концерте Бањалучке филхармоније и Симфонијског оркестра Радио-телевизије Србије, који су одржани у организацији
Удружења музичких умјетника Семберије.

Тасовац је захвалио за пријем градоначелнику Бијељине и истакао да без помоћи града и напора чланова Удружења музичких умјетника Семберије не би било могуће реализовати концерт Београдске филхармоније у Бијељини.

- Чини ми се да у Бијељину дођете пословно или туристички, а одете као њен пријатељ, пре свега пријатељ људи који овде раде и стварају град будућности. Направили смо све предуслове да можемо рећи да исписујемо нове странице културне историје Бијељине. Нема већег изазова за уметника него отварати нове просторе - нагласио је Тасовац.

Он је позвао становнике Бијељине да 7. септембра дођу на бесплатан концерт Београдске филхармоније "Дизнијева фантазија", који ће бити одржан на Ушћу.

Ријеч је о пикник концерту, односно споју природе и одличне музике уз приказивање цртаних филмова који су обиљежили одрастање многих генерација.

- То је права прилика да породице из Бијељине поведу децу и проведу незаборавно вече у Београду. Видеће како њихова деца потпуно отворено и природно слушају те феноменале странице музике, јер је највећа заблуда да је за концерт класичне музике потребна припрема - истакао је Тасовац.

Он је нагласио да је фасциниран што у Бијељини има више од 10.000 дјеце која су чланови неког од локалних спортских клубова.

- Сигуран сам да ће дио њих доћи у Београд 7. септембра - рекао је Тасовац.

Мићић је истакао да је увијек задовољство угостити људе који су професионалци и најбољи у свом послу и нагласио да Бијељина жели да буде град будућности и ставља културу на врх приоритета.

- Због тога сам са задовољством прихватио приједлог Удружења музичких умјетника Семберије да организујемо концерт Београдске филхармоније у Бијељини - рекао је Мићић.

Он је додао да ће, с циљем организовања најквалитетнијих садржаја у граду, осим Центра за културу, намјени бити приведен и Соколски дом, којем ће бити враћен стари сјај.