latinica  ћирилица
23/08/2019 |  13:15 | Аутор: СРНА

Дубровник: У аутобусу пронађен 341 килограм дроге

Рекордних 341,8 килограма марихуане заплијењено је на граничном прелазу Карасовићи у близини Дубровника.
Заплијенили 341 кг марихуане (Фото:Grgo Jelavi'/Pixxsel) -
Заплијенили 341 кг марихуане (Фото:Grgo Jelavi'/Pixxsel)

Из Полицијске управе дубровачко-неретванске саопштено је да ово највриједнија запљена ове године на подручју за које су надлежни, али и шире.

Вриједност заплијењене дроге процјењује се на пет милиона куна /око 1,32 милиона КМ/, односно 15 милиона куна /око 3,97 милиона КМ/ у малопродаји на црном тржишту.

Представници Полицијске управе дубровачко-неретванске рекли су на конференцији за новинаре да је јуче у 15.40 часова на гранични прелаз Карасовићи стигао аутобус дубровачких регистарских ознака који је регистрованих на једну туристичку агенцију из Дубровника.

Аутобусом је управљао 49-годишњи мушкарац из Дубровника, који је, како је речено, сумњу побудио нервозом, а полицијски службеници су примијетили 17 торби.

- На питање шта је у торбама, возач је рекао да је ријеч о спортској опреми клуба из Бразила чије је чланове возио у Црну Гору - рекао је шеф Службе криминалистичке полиције Зоран Тиквица.

Прегледом аутобуса су пронађене још четири спортске торбе, а у 21 торби је био 41 пакет марихуане, преноси портал "Индекс".

Возач је јуче испитан и данас би требало да буде упућен у притвор, а осим њега ухапшена је још једна особа из Дубровника.