latinica  ћирилица
22/08/2019 |  17:55 ⇒ 17:55 | Аутор: СРНА

Биковић није добио званично обавјештење о забрани уласка у Украјину

Српски глумац Милош Биковић изјавио је да није добио званично обавјештење о забрани уласка у Украјину.
Милош Биковић (Фото: Синиша Пашалић/РАС Србија) -
Милош Биковић (Фото: Синиша Пашалић/РАС Србија)

- Нисам добио ни писано обавјештење, а ни званично образложење зашто. Ја сам се само нашао на сајту "Миротворац" који избацује слике и досијее људи. Мислим да то може да буде повезано с тим што сам боравио на Криму - рекао је Биковић за Радио "Слободна Европа".

Биковић је раније данас објавио на Твитеру да му је забрањен улазак у Украјину и то због наводног угрожавања националне безбједности.

Он је навео да је случајно сазнао за информацију да се налази на сајту "Миротворац" који садржи базу података особа које се повезују са учешћем у активностима у Украјини на страни проруских присталица.

- Ја сам то сазнао тако што сам хтио да радим неку копродукцију са Украјином, преко колега тамо сам започео преговоре и они су се у једном тренутку јавили и послали ми мејл у ком су ми рекли да је мени забрањен улазак и да не могу да сарађују са мном - појаснио је Биковић.

Биковић је главни протагониста филма у руско-српској копродукцији Балканска међа о руском заузимању приштинског аеродрома Слатина.

На листи сајта "Миротворац" налази се још један члан екипе филма Балканска међа - глумац Гојко Митић.

Биковићу је у новембру 2018. године предсједник Русије Владимир Путин уручио признање Медаља Пушкина за културно зближавање српског и руског народа.