latinica  ћирилица
22/08/2019 |  08:21 | Аутор: СРНА

Трнинић и Илинчић у Бечу

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић и в.д. директора Жељезница Републике Српске Зоран Илинчић бораве у службеној посјети Бечу.
Жељезнице Републике Српске - Фото: РТРС
Жељезнице Републике СрпскеФото: РТРС

Трнинић и Илинчић ће се састати са менаџментом компаније Рејл карго Аустрија, с којим ће разговарати о сарадњи ове компаније и ЖРС. Биће организована и посјета интермодалном терминалу.

Министарство саобраћаја и веза и Жељезнице Републике Српске разматрају могућност формирања транспортног центра ради интермодалне повезаности робних токова у Републици Српској, саопштено је из Министарства.

Оптимална локација за транспортно-логистички центар био би Добој, као највеће жељезничко чвориште у БиХ које има одличну жељезничку и друмску повезаност.

- Циљ транспортно-логистичког терминала је концентрација и централизација робних токова на подручју терминала у допреми, отпреми и транзиту с циљем постизања веће ефикасности постојећег транспортног рада у области жељезничког транспорта у Републици Српској и БиХ - наводи се у саопштењу.

Очекивани ефекти су повољније цијене транспортних услуга, отварање нових тржишта, повећање обима превоза Жељезница Српске, повећање извоза домаћих производа, јачање привреде Републике Српске и њене конкурентности на европском тржишту.