latinica  ћирилица
10/08/2019 |  08:49 | Аутор: Б92

Синсинати: Тежак жријеб за Ђоковића

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић имаће веома тежак жреб у одбрани титуле на АТП турниру у Синсинатију.

Српски тенисер ће у првом колу бити слободан да би свој турнир започео против бољег из дуела Сем Квери – Пјер Уго Ербер, а у трећем колу је пројектован дуел са Џоном Изнером.

Уколико Ђоковић одигра како треба и побиједи у та два меча, у четвртфиналном дуелу би могао да игра против Карена Хачанова или Ника Кирјоса што би био изузетно интересантан тениски двобој.

Евентуелно полуфинале доноси апсолутног рекоредера турнира Роџера Федерера (у случају да не испадне нешто раније) који има чак седам титула и укупно 46 побједа на овом бетону.

Други носилац турнира је Рафаел Надал и његов дуел са Ђоковићем се не може десити прије финала, а он ће свој поход почети против Кристијана Гарина или Адријана Манарина и у наредном колу га очекује сусрет са Кеи Нишикоријем.

Што се тиче Федерера, његов први меч биће против бољег из дуела Матео Беретини – Хуан Игнасио Лондеро и до полуфинала би могао да се састане са Николозом Басилашвилијем, Стеном Вавринком или Григором Димитровим, као и Стефаносом Циципасом.

Доминик Тим ће највјероватније свој први сусрет на Синсинатију одиграти против повратника у сингл турнире Ендија Марија који у првом колу игра против Ришара Гаскеа.

Новак није имао среће током жријеба па ће морати прилично да се помучи како би одбранио трофеј серије 1000 у Синсинатију.