latinica  ћирилица
24/07/2019 |  20:08 | Аутор: СРНА

Жупљанин: Пронаћи и казнити починиоца

Декан Факултета за безбједност у Бањалуци Слободан Жупљанин рекао је да што прије треба открити и у складу са законом санкционисати аутора јавно упућене пријетње смрћу српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику и навео да се никада не може са сигурности рећи колико је озбиљна нека пријетња.
Слободан Жупљанин - Фото: РТРС
Слободан ЖупљанинФото: РТРС

- Ово није први пут да се јавно изражавају пријетње јавним личностима, људима који обављају највише државне функције - навео је Жупљанин Срни и додао да би најновијом пријетњом требало да се позабаве надлежни органи како би се у будућности предуприједило такво нешто.

Констатујући да је очито да је у овом случају заказала и БН телевизија која је пустила коментар са пријетњама смрћу Додику, Жупљанин је прецизирао да би проналажењем починиоца требало да се позабаве Министарство унутрашњих послова Српске унутар својих надлежности, те Агенција за истраге и заштиту /Сипа/, која је задужена да штити српског члана Предсједништва БиХ.

- Неразумно је да у ово вријеме имамо људе са тако гнусним намјерама и мислима - истакао је Жупљанин.

Он је позвао надлежне да што прије пронађу лице које је упутило такву поруку и да га у складу са законом казне, упозоривши да би некажњавање довело до нових пријетњи и стварања повећане узнемирености у јавности.

- Ми никада не можемо бити сигурни да је ли је свака појединачна пријетња најобичнија глупост или има озбиљне намјере и озбиљне позиве - закључио је Жупљанин.

На порталу БН телевизије синоћ је објављен текст под насловом "Вукановић: Додик се окружио папцима" у коме су пренесени дијелови интервјуа који је за сарајевски лист "Ослобођење" дао посланик СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Небојша Вукановић, а испод текста су емитовани пријетећи и узнемирујући коментари.