latinica  ћирилица
24/07/2019 |  17:54 ⇒ 18:23 | Аутор: СРНА

Селак: Очекује се и адекватна реакција безбједносних агенција на нивоу БиХ

Замјеник предсједника Одбора за безбједност Народне скупштине Републике Српске Горан Селак рекао је данас да се на јавно упућене пријетње смрћу српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику очекује и адекватна реакција безбједносних агенција на нивоу БиХ.
Горан Селак -
Горан Селак

- Јавно упућивање оваквих пријетњи не може остати некажњено јер би се на тај начин послала погрешна порука грађанима - рекао је Селак Срни.

Селак је нагласио да су јавно упућене пријетње смрћу нешто што се не може и не треба толерисати и истакао да је реакција Министарства унутрашњих послова Републике Српске, након што су синоћ на порталу бијељинске БН телевизије објављени коментари у којима је смрћу пријећено српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику, правовремена и очекивана.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске предузело је мјере и радње након што су синоћ на порталу бијељинске БН телевизије објављени коментари у којима је смрћу пријећено српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику.

Према незваничним информацијама, Министарство унутрашњих послова Српске је обавијестило и Агенцију за истраге и заштиту БиХ /Сипа/ у чијој је директној надлежности овај случај.

На порталу БН телевизије синоћ је објављен текст под насловом "Вукановић: Додик се окружио папцима" у коме су пренесени дијелови интервјуа који је за сарајевски лист "Ослобођење" дао посланик СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Небојша Вукановић, а испод текста су емитовани пријетећи и узнемирујући коментари.

Међу њима је био и коментар аутора под псеудонимом "Романија": "Вукане капу ти скидам. Да ти бог подари здравље и дуг живот. Мало је тако поштених људи. А Додика једино метак може скинути с чела РС и напаћеног народа. Молим бога да се неко нађе и да га упуца да читав народ ослободи окова и ланаца. Нема друге, изгледа", наведено је у коментару.

Тек након што су објављени текстови о упућеним пријетњама Додику овај коментар је избрисан са портала БН телевизије, али је настављена истрага како би било утврђено ко је аутор коментара.