latinica  ћирилица
23/07/2019 |  07:49 ⇒ 24/07/2019 | 11:56 | Аутор: РТРС

Данас о санацији контаминираног земљишта у Инцелу

У Бањалуци ће бити одржан други састанак представника институција с циљем дефинисања мјера у вези са санацијом контаминираног земљишта у бањалучкој Пословној зони Инцел.
Незаконито одлагање отпада у кругу „Инцела“ (Фото: banjaluka.rs) -
Незаконито одлагање отпада у кругу „Инцела“ (Фото: banjaluka.rs)

Састанку ће присуствовати представници Градске управе Бањалука, на челу са градоначелником Игором Радојичићем, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић, представници Министарства здравља и социјалне заштите Српске, као и Републичке управе за инспекцијске послове.

Састанку ће присуствовати и директори Института за заштиту и екологију, Института за јавно здравство Српске, Пољопривредног института, Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност и Пословне зоне Бањалука, те представници УНДП-а БиХ.

Министарка за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић изјавила је да су у рјешавање проблема загађења опасним уљем пираленом у Пословној зони Инцел у Бањалуци, ангажовани сви актери, од републичких институција до града, али да је потребно да се укључе и власници објеката у Инцелу.