latinica  ћирилица
19/07/2019 |  14:53 ⇒ 14:59 | Аутор: СРНА

Ђокић: Комисија за концесије БиХ апсолутно неупотријебљена

Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић рекао је данас да комисија за концесије БиХ, због укупних односа у БиХ, није имала ниједну активност и није додијелила ниједну концесију, те да се поставља питање да ли је ова "апсолутно неупотријебљена комисија" уопште и потребна.
Бањалука - Петар Ђокић - Фото: СРНА
Бањалука - Петар ЂокићФото: СРНА

Ђокић је навео да се концесије, локације или пројекти које би требало да додјељује ова комисија налазе у граничним подручјима, као и у подручјима у којима се налази међуентитетска линија Републике Српске и Федерације БиХ.

- До сада није било иницијатива за такве пројекте јер су они углавном реализовани унутар Републике Српске или ФБиХ тако да је ова комисија остала без посла и није се успјела наметнути да за неке од ових пројеката за које је надлежна уђе у поступак и додијели концесије - рекао је Ђокић новинарима.

Он сматра да то говори колико на нивоу БиХ не постоји интерес институција које би биле надлежене да промовишу пројекте који би били од општег интереса.

- Нажалост, то је вјероватно резултат политичких односа и стања које имамо у овој земљи, те судбину таког стања и односа дијели и ова апсолутно неупотребљена комисија за концесије, па се поставља питање да ли она као таква уопште и треба - рекао је Ђокић.