latinica  ћирилица
19/07/2019 |  12:23 | Аутор: ТАНЈУГ

Штрахе поново на Ибици

Путници авиона за Ибицу у Бечу били су затечени када су недавно угледали Хајнц-Кристијана Штрахеа, који се са супругом и дјецом одлучио да одмор проведе управо на том острву што не би било нимало чудно да није било афере “Ибица“ која је уништила његову политичку каријеру.
Хајнц Кристијан Штрахе - Фото: РТРС
Хајнц Кристијан ШтрахеФото: РТРС

Наиме, прије двије године Штрахе је на Ибици, током љетовања, имао сусрет са наводном нећаком једног руског милијардера, којој је нудио државне послове за финансијску подршку његовој Слободарској партији (ФПО) уз заобилажење финансијских контролних власти.

Те вечери припремљена му је, како се испоставило, клопка, јер је читав разговор, свих седам сати, сниман видео камерама, а снимци пуштени у јавност пред изборе за Европски парламент у мају ове године.

Због својих изјава, иако се то све догодило прије двије године, Штрахе је одмах поднио оставку на мјесто вицеканцелара, али и лидера ФПО.

Након таквог догађаја некоме би само помињање Ибице побудило негативна осјећања, али очигледно не и Штрахеу, констатују медији у Аустрији.

Иначе, Штрахе је од младих дана стално одмор проводио на том острву.

Штрахе је недјељама одбијао да медијима каже гдје ће овог љета одмарати, али је у шали говорио само да је “Ибица за породични одмор увијек за препоруку“.

Сада је и званично потврдио да је са породицом, као што је чинио посљедњих 17 година, на одмору на Ибици.