latinica  ћирилица
19/07/2019 |  10:04 | Аутор: СРНА

Ђуревић: Знатна инфраструктурна улагања

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је Срни да је најзначајнији пројекат реализован у претходном периоду реконструкција пута Сасе-Вишеградска бања за шта је из буџета општине издвојено око 600.000 КМ, док није релизован пројекат реконструисања главне улице.
Младен Ђуревић - Фото: СРНА
Младен ЂуревићФото: СРНА

Он је истакао да је почела градња дјечијег игралишта и помоћног стадиона, за шта је из буџета Владе Србије издвојено 292.000 КМ, док ће преостали износ бити финансиран средствима општине.

Ђуревић је рекао да је средствима Владе Српске у износу од 350.000 КМ започет пројекат изградње канализације на Околиштима, те пројекат водовода Прелово-Клашник у износу од 250.000 КМ.

Он је захвалио Владама Српске и Србије за помоћ, те навео да локална заједница има изузетну сарадњу са овим институцијама.

- У кампањи смо обећали и реконструисали свадбени салон, за шта смо издвојили из властитих средстава око 300.000 КМ - додао је Ђуревић.

Током предизборне кампање прије три године Ђуревић је истицао важност равномјерног развоја свих дијелова општине, па у вези са тим наводи да је доста тога и урађено, а посебно уређење локалних путева.

- Значајна средства су уложена у постављање ограде, односно заштитне банкине на путним правцима и локалним некатегорисаним путевима, набавку и уградњу лежећих полицајаца, а у току је изградња потпорног зида на лијевој обали ријеке Рзав чија је вриједност више од 600.000 КМ - рекао је Ђуревић.

Према његовим ријечима, општина Вишеград издваја велика средства за изградњу и санацију водоводних и канализационих мрежа у овој локалној заједници.

Он је нагласио да је општина уложила одређена средства у санацију подручних школа у Добруну, Прелову, Међеђи, те централној школи у Вишеграду.

Ђуревић је рекао да су из буџета општине издвојена средства за реконструкцију Градске пијаце и за набавку нових тезги и продајних објеката и адаптацију тоалета и расвјете.

- Изграђено је дјечије игралишта у Главној улици, а средства у износу од 30.000 КМ обезбијеђена су из буџета општине - навео је Ђуревић.

Ђуревић је нагласио да општина Вишеград суфинансира пројекте уређења градских фасада са заједницама етажних власника, те да је обновљено више од 15 фасада и других елемената зграда и да се посебно води рачуна о младима и социјалним категоријама.

- Ускоро ће почети изградња прве зграде за младе брачне парове са 12 станова, а циљ нам је да до краја године дођемо до још једног извођача за изградњу нове зграде за младе брачне парове са више од 20 станова у насељу Гарча. У току је изградња зграде са 40 станова у насељу Калате за социјалне категорије која ће бити комплетно опремљена, а како би се станари у њу уселили наредне године - нагласио је Ђуревић.

Једно од обећања које није испуњено у досадашњем раду јесте реконструкција главне улице, за шта је расписиван тендер, али се до сада нико није јавио, а како је истакао Ђуревић, предузети су одређени кораци за санирање оштећених тротоара и асфалтирање главне и прикључних улица.