latinica  ћирилица
18/07/2019 |  17:08 ⇒ 20:28 | Аутор: СРНА

Једномјесечни притвор ухапшеним у акцији "Уникат"

Окружни суд у Бањалуци данас је одредио једномјесечни притвор за четири осумњичена за неовлаштену производњу и промет дроге која су ухапшена у полицијској акцији "Уникат", речено је за Срну у овом суду.
Акција "Уникат" - Фото: РТРС
Акција "Уникат"Фото: РТРС

Притвор је одређен осумњиченим чији су иницијали С.Ш, Д.Т, Н.Д. и Д.Ђ. због притворских основа из Закона о кривичном поступку Републике Српске, а по овом рјешењу може трајати до 14. августа.

Окружно тужилаштво у Бањалуци предложило је јуче бањалучком Окружном суду да четворици ухапшених у полицијској акцији "Уникат" буде одређен једномјесечни притвор.

Из Окружног тужилаштва саопштено је да је притвор предложен за Санела Шеранића /32/ и Деана Ђајића /29/ из Бањалуке, Данијела Трнинића /36/ из Хрватске Костајнице, те Ненада Драгишића /30/.

Притвор је предложен због основане сумње да су починили кривично дјело неовлаштена производња и промет дроге, а Шеранић је пријављен и због недозвољене производње и промета оружја или експлозивних материја и фалсификовања исправе, док је Трнинићу на терет стављена и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

- Осумњичени су током 2018. и 2019. године на више локација на подручју Бањалуке и Лакташа направили импровизоване лабораторије за вјештачки узгој сканка. Приликом претреса објеката које су користили осумњичени одузето је око 900 стабљика биљке која асоцира на индијску конопљу, оружје, веће количине новца у различитим апоенима и валутама, као и други предмети и средства кориштени за извршење кривичних дјела - саопштено је из Окружног јавног тужилаштва.

Осумњичени су ухапшени у оквиру акције "Уникат" коју су под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука извели припадници Управе Министарства унутрашњих послова Републике Српске за организовани и тешки криминалитет и бањалучке Полицијске управе.