latinica  ћирилица
18/07/2019 |  08:28 ⇒ 08:30 | Аутор: РТРС

Данас промјенљиво облачно и топло

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити промјенљиво облачно и веома топло, послије подне очекују се краткотрајни пљускови на западу, а касније и шире, уз дневну температуру ваздуха од 25 до 30, на планинама од 20, а на југу око 32 степена Целзијусова.
Љето - Фото: ТАНЈУГ
ЉетоФото: ТАНЈУГ

Ујутро ће на сјеверу бити умјерено облачно, током дана сунчано и још топлије, уз промјенљиву облачност која се од сјеверозапада премјешта ка истоку, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Касније поподне понегдје у Крајини могући су локални пљускови и грмљавински процеси, касније на сјеверу и у централним предјелима, а према вечери на сјевероистоку и на истоку.

На југу ће преовладавати суво и сунчано, те веома топло.

Дуваће слаб и промјенљив вјетар на западу, у осталим предјелима умјерен, у зони нестабилности појачан јужни и југозападни.

Температура ваздуха измјерена у 8.00 часова: Соколац и Калиновик 10, Шипово 11, Гацко и Чемерно 12, Хан Пијесак, Рудо и Фоча 13, Мркоњић Град, Сребреница и Вишеград 14, Сарајево, Бањалука, Рибник, Нови Град и Невесиње 15, Приједор 16, Бихаћ, Зеница, Тузла и Зворник 17, Билећа, Србац и Добој 18, Брчко, Мраковица и Бијељина 19, Требиње 20, те Мостар 21 степен Целзијусов.