latinica  ћирилица
15/07/2019 |  15:13 ⇒ 15:13 | Аутор: РТРС

Тегелтија најавио кривичну пријаву због лажног пријављивања

Милан Тегелтија, предсједник ВСТС-а БиХ, реаговао је данас на Фејсбуку на оптужбе бившег полицајца Борислава Радовановића да је за потребе именовања на правосудне функције употријебио лажну диплому Правног факултета.
Милан Тегелтија - Фото: РТРС
Милан ТегелтијаФото: РТРС

Ове оптужбе изнио је Радовановић и поднио кривичну пријаву против Тегелтије.

Предсједник ВСТВ-а је све демантовао:

Његов статус објављујемо у цијелости:

- Иако је бесмислено било како коментарисати наводе извјесног господина Радовановића и тако давати на важности његовим којештаријама и бесмислицама које су плод његове маште и као такве више него смијешне, ради јавности која би оваквим бесмислицама могла бити доведена у заблуду рећи ћу ипак да сам Правни факултет у Бањалуци уписао 1990./1991. године, а дипломирао на истом у школској 1995./1996. године, у јунском испитном року као први дипломирани правник из моје школске генерације која је на првој години бројала око 500 студената.

Сви подаци о мом студирању доступни су у студентској служби Правног факултета у Бањалуци и, уколико је то потребно, ја дајем одобрење сваком ко је заинтересован да изврши увид у мој студентски досје у студентској служби Правног факултета у Бањалуци. Према томе како је извјесни господин Радовановић поводом тога поднио кривичну пријаву против мене с очитом намјером да на основу оваквих лажних навода проузрокује кривични поступак против мене, а како се ради о очито лажном пријављивању, након што надлежно тужилаштво изврши потребне провјере и одлучи о тој пријави, истом ће тужилаштву бити упућена кривична пријава за кривично дјело лажно пријављивање против подносиоца ове кривичне пријаве извјесног господина Борислава Радовановића – написао је Тегелтија.

Извор: Vijesti.ba / Аваз