latinica  ћирилица
10/07/2019 |  20:19 | Аутор: СРНА

К.Дубица: Безбједносна ситуација задовољавајућа, појачан прилив миграната

Безбједносна ситуација на подручју општине Козарска Дубица је задовољавајућа, док је број миграната посљедњих мјесеци удвостручен, поготово на подручју Дубичке равни, речено је данас на сједници општинског Форума за безбједност.
Козарска Дубица - Фото: РТРС
Козарска ДубицаФото: РТРС

Командир Полицијске станице Козарска Дубица Бојан Миланковић апеловао је да грађани, уколико примијете мигранте на подручју општине, о томе обавијесте полицију која ће предузети мјере из своје надлежности.

Он је члановима Форума представио извјештај о стању безбједности за првих шест мјесеци ове године и закључио да је стање задовољавајуће.

Миланковић је подсјетио да су у априлу, на претходној сједници Форума, обећали да ће покушати да стање безбједности одрже на тадашњем нивоу и да су у томе успјели, а у неким параметрима је ситуација и побољшана, посебно у области безбједности саобраћаја.

- Број саобраћајних незгода за шест мјесеци ове године смањен је за готово 30 одсто у односу на исти период прошле године - навео је Миланковић.

Састанку форума за безбједност општине Козарска Дубица присуствовали су руководиоци Полицијске станице Козарска Дубица, замјеник начелника општине Миле Злојутро, начелници општинских одјељења и одсјека, те представници јавних, друштвених и вјерских организација и институција које доприносе унапређењу стања безбједности грађана.