latinica  ћирилица
10/07/2019 |  15:59 | Аутор: РТРС

Зоран Талић: За улазак у ЕУ треба питати народ

Требамо изабрати пут који би нама био најкориснији у будућности. Треба да добијемо јасне одговоре шта то ми треба да испунимо, шта добијамо ако негдје идемо или приступамо, тј. које су то наше шансе и могућности за развој, уколико би приступили Европској унији, рекао је предсједник ПОЛИГРАФ-а Зоран Талић гостујући у емисији "1 на 1" на Алтернативној телевизији.
Зоран Талић - Фото: РТРС
Зоран ТалићФото: РТРС

- Мора се водити јасна кампања гдје ће градјани имати прилику да буду упознати са свим недоумицама по питању ЕУ, као и са свим детаљима шта ће то наши грађани добити а шта изгубити уласком у Европску заједницу - рекао је Талић.

На питање новинара да ли улазак у Европску унију има алтернативу, Талић сматра да је то пут који су сви одабрали.

- Европа се повезала на економској основи, као што сматрам да се и ми требамо економски и регионално везивати. Ако се можемо економски сачувати, сачувати национални идентитет као и наш народ у томе свему, онда треба да идемо у том правцу и мислим да то ни једном нико није доводио у питање, само је сад ствар даљег процеса који се треба одвијати. Ја сам то рекао и господину Вигемарку када смо имали састанак, да грађани требају да буду питани да ли су за ЕУ, али да се прво представи комплетан концепт шта се то добија, а шта губи и гдје су ту грађани - рекао је Талић.