latinica  ћирилица
07/07/2019 |  21:12 ⇒ 21:27 | Аутор: СРНА

Вечера добродошлице за министре земаља чланица СЕЕЦП-а

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак приредио је у Источном Сарајеву вечеру добродошлице за министре иностраних послова земаља чланица Процеса за сарадњу у југоисточној Европи, који ће се сутра састати у Сарајеву.
Црнадак са министрима земаља чланица СЕЕЦП-а - Фото: СРНА
Црнадак са министрима земаља чланица СЕЕЦП-аФото: СРНА

Састанак шефова дипломатија земаља чланица СЕЕЦП-а биће одржан у Хотелу Холидеј у Сарајеву са почетком у 10.30 часова, саопштено је из Министарства иностраних послова БиХ.

На састанку, на којем ће учествовати високе делегације земаља чланица СЕЕЦП-а, представници ЕУ и Савјета за регионалну сарадњу, биће ријечи о актуелном замаху интеграција у ЕУ, активностима на повезивању у регији СЕЕЦП-а и шире као предуслову за одрживи развој, те регионалним и европским интеграционим процесима.

Састанак претходи Самиту СЕЕЦП-а који ће бити одржан у уторак, 9. јула на Јахорини, којим ће се окончати предсједавање БиХ овом регионалном иницијативом под мотом "Боља повезаност за бољи живот".

Регионална иницијатива СЕЕЦП покренута је 1996. године у Софији с циљем јачања регионалне сарадње, безбједности и стабилности.