latinica  ћирилица
06/07/2019 |  20:36 ⇒ 20:37 | Аутор: Б92

Конта сачувала "част" Британије, елиминисана четврта носитељка

Британска тенисерка Џоана Конта елиминисала је Слоан Стивенс послије великог преокрета са 2-1 у сетовима и пласирала се у осмину финала Вимблдона.
Вимблдон 2018. - Фото: РТРС
Вимблдон 2018.Фото: РТРС

Слоан Стивенс је девета тенисерка планете и девети носилац Вимблдона и овогодишњи турнир завршила је у шеснаестини финала, пошто је од ње боља била Џоана Конта са 6:3, 3:6, 1:6.

Првих седам гемова на овом мечу је прошло уобичајено, обе тенисерке су на свом сервису освајале поене и узимале гемове, да бисмо тамо у осмом гему видјели први брејк, па је америчка тенисерка без већих проблема узела први сет.

Слоан је и у другом сету имала прилику да направи брејк, који би јој вероватно донио и побједу, али је тада усљедила сјајна игра Џоане Конте, која је у деветом гему направила брејк и освојила други сет, па је донијела изједначење.

Трећи сет је прошао у знаку британске тенисерке, која је послије тек седам одиграних гемова уписала велику побједу и елиминисала фаворизовану Слоан Стивенс.

Раније у току дана, Чехиња Барбора Стрицова била је боља од четврте носитељке турнира Кики Бертенс послије два добијена сета, резултатом 7:5, 6:1.

Први сет је био врло турбулентан и пун преокрета, а девети гем нам је донио шест неискоришћених брејк лопти, уз то смо имали и три брејка, од којих је посљедњи донео брејк и сет лопту Барбори Стрицовој.

У другом периоду, Кики Бертенс је освојила само други гем, док је Стрицова направила два брејка и послије само 33 минута игре освојила други сет, па је тако уписала и побједу у овој рунди.

У осмини финала, Џоана Конта играће против Петре Квитове, док ће Барбора Стрицова ићи на Елис Мертенс.