latinica  ћирилица
06/07/2019 |  16:59 ⇒ 19:05 | Аутор: klix.ba

Акција "Тебра": Двије особе пребачене из Сипе у Тужилаштво БиХ (ВИДЕО)

Двоје ухапшених на подручју Љубушког у великој полицијској акцији "Тебра", која је проведена на подручју Хрватске и БиХ, предати су данас у надлежност Тужилаштва БиХ.

Идентитет мушке и женске особе, који су након криминалистичке обраде у просторијама Агенције за истраге и заштиту БиХ данас пребачени у Тужилаштво БиХ, није познат.

За њих ће, након саслушања, поступајући тужилац предложити притвор, јавља портал "Кликс".

Како су навели из Сипе и МУП-а Хрватске, акција "Тебра" је била сложена и претходила јој је вишемјесечна истрага усмјерена према више особа у двије земље, за које постоје основи сумње да су као припадници организоване криминалне групе, од краја 2018. године до данас, вршили неовлаштени промет различитих врста опојних дрога из Албаније, преко Црне Горе у БиХ и Хрватску с циљем стицања противправне имовинске користи.

Приликом претреса откривено је и привремено одузето више мобилних телефона, СИМ и меморијских картица, пет комада аутоматског ватреног оружја, већа количина муниције разног калибра, 10 оквира за аутоматску пушку, четири електрична детонаторска упаљача, двије камуфлажне камере са антеном и ручна радио веза.

У јучерашњој акцији заплијењено је 500 килограма дроге, од тога око 200 килограма сканка у Хрватској и 300 килограма наркотичких средстава у БиХ.

На подручју Хрватске ухапшено је 20 лица од којих је 10 из Загреба, шест из Сплита, те по два са Раба и Корчуле.

Неки од њих познати су полицији по ранијим дјелима кријумчарења дроге.

Испитивање ових лица настављено је јутрос у УСКОК-у, након чега ће услиједити одређивање истражног затвора.