latinica  ћирилица
28/06/2019 |  16:06 ⇒ 25/09/2019 | 15:19 | Аутор: РТРС

Завршено снимање квиза "Научи се, човјече"

Завршено је снимање квиза "Научи се, човјече", једног од највећих пројеката РТРС-а, урађеног у сарадњи са ЕТМ продукцијом и Републичким педагошким заводом, уз подршку Владе Српске. Емитовање квиза почиње у септембру, а финална епизода биће снимљена у децембру.

Такмичари из 32 основне школе, из цијеле Републике Српске, борили су се за мјесто у финалу квиза “Научи се, човјече” знањем и плесним вјештинама. За 8 дана снимљено је 14 епизода, а финална емисија биће снимљена у децембру.

- Било је емотивно и било је тешко када схватимо да неке екипе напусте такмичење, а исто су феноменални такмичари. Морамо да кажемо да су екипе свих школа показале изванредно знање и фер плеј игру јер су бодрили једни друге - истакли су водитељи квиза Бојан Ивковић, Боки и Ненад Окановић, Оки.

 Ученици од шестог до осмог разреда добили су прилику да покажу своје познавање школског градива на забаван начин. Цијела екипа с великим нестрпљењем очекује почетак емитовања квиза у септембру.

- Од септембра вас очекује нешто феноменално - поручили су водитељи.

Покровитељи квиза су предсједница Жељка Цвијановић и Влада Републике Српске. Генерални спонзор је "Проинтер", пријатељ квиза М:тел, а реализован је у сарадњи са Министарством просвјете и културе Републике Српске и Републичким педагошким заводом.