latinica  ћирилица
24/06/2019 |  15:51 ⇒ 19:53 | Аутор: РТРС

Циљеви - више радних мјеста, веће плате и задржавање становништва (ФОТО)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић боравио је данас у Бијељини.

Разговарао је с градоначелником Мићом Мићићем и привредницима.

Послије разговора са Мићићем Вишковић је истакао да је циљ Владе Српске што већи број радних мјеста у свим локалним заједницама. Премијер Републике Српске је након посјете Ваздухопловном заводу ОРАО најавио убрзавање процедура о уласку Србије, као стратешког партнера, у компанију Орао. Предсједник Владе данас је разговарао и с привредницима бијељинске регије.

Више радних мјеста, веће плате и задржавање становништва у Српској - заједнички је циљ Владе и сваке локалне заједнице, истакао је премијер након обиласка Индустријске зоне с градоначелником Бијељине.

- Овдје има двије три локације које су значајне граду за изградњу неких њихових капацитета од индутрсијских зона, спортске дворане, и ту се мора извршити замјена земљишта јер је у власништву ПД Семберије, затим око жељезничке станице - рекао је Вишковић.

Обилазак Индустријске зоне (Фото: РТРС)

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић изјавио је да је најважније питање о којем је разговарао са Вишковићем изградња ауто-пута на овом подручју.

- Завршили смо све неопходно, јавну расправу и излагање, те дали трасу ауто-пута на сагласност ресорном министарству и предузећу Аутопутеви -  истакао је Мићић и навео да је траса довољно близу града и да не иде насељеним мјестима.

Вишковић у Бијељини (Фото: РТРС)

Приликом посјете ВЗ Орао премијер је истакао да ће ове седмице упутити допис предсједнику Србије да се убрзају процедуре око уласка Србије, као стратешког партнера, у компанију Орао.

- Ријеч је "миговима 29" и хеликоптерима "Ми 8", "17" и "35".То је шанса коју видимо јер је чак у уговору који је Србија правила са Русијом и Бјелорусијом приликом испоруке тих авиона и хеликоптера стајала клаузула да ће ремонт и даљу бригу о њиховом одржавању радити Орао - каже премијер.

Састанак у ЈП Воде Српске (Фото: РТРС)

Након састанка с руководством ЈУ "Воде Српске" предсједник Владе најавио је коначно рјешење имовинско правних питања на траси будућег Дринског насипа.

- Пронађено рјешење да власницима парцела код дринског насипа у Јањи, Амајлијама и Поповима буде понуђена виша тржишна цијена од досадашње - истакао је Вишковић.

Састанак у Бијељини (Фото: РТРС)

Вишковић је разговарао с привредницима бијељинске регије да би чуо њихове приједлоге о евентуалним измјенама одређених одредаба појединих закона, како би се олакшало пословање привредних субјеката.

Повезане вијести:

Пронађен компромис за деблокаду изградње дринског насипа (ФОТО)