X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
19/06/2019 |  16:33 ⇒ 16:51 | Извор: СРНА

Петричевић: У пословној зони у Броду добри услови за инвеститоре

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић изјавио је да општина Брод у пословној зони даје посебне улове за инвестиције, које ће представити заинтересованим улагачима.
Вјекослав Петричевић са Илијом Јовичићем - Фото: СРНА
Вјекослав Петричевић са Илијом ЈовичићемФото: СРНА

Петричевић је данас у Броду разговарао са начелником општине Илијом Јовичићем и његовим сарадницима о условима које локална заједница нуди домаћим и страним инвеститорима.

- Међу темама су били послови и надлежности које обавља Министарство и подстицаји који ће бити додјељивани. Разговарали смо о инвеститору који би се појавио из Србије и условима које ће имати за остваривање подстицаја из дијела које додјељује Србија код отварања предузећа - рекао је Петричевић новинарима.

Он је додао да је на састанку упознат и о привредној ситуацији ове локалне заједнице и свим оним чиме располаже Брод.

- Договорено је да комплетнија информација буде достављена Министартву и након тога имаћу цјелокупну информацију коју ћу представити инвеститорима који су заинтересовани за улагање у Брод - додао је Петричевић.

Јовичић је захвалио Петричевићу за посјету и додао да је иста договорена прије мјесец дана.

- Брод убрзано ствара оптималније услове за отварање нових производно-услужних капацитета и радних мјеста. Задовољан сам како напредујемо. Министар је изнио неке идеје и могућностима на којима сам му посебно захвалан - рекао је Јовичић и додао да ће локално одјељење успјешно сарађивати са министарством.

Јовичић је додао да ова локална заједница има добре и пристојне услове за отварање фирми и да су у том правцу уложили и знатна средства.

Састанку је присуствовао и помоћник министра за привредни развој Велимир Андрић и савјетник министра Момчило Новаковић.

Петричевић и Јовичић у Броду су посјетили и предузећа "Алегро шуз" које се бави производњом горњих дијелова обуће, те "Скај адаптер" који производи металне одљевке и бави се машинском обрадом метала.