latinica  ћирилица
12/06/2019 |  20:48 ⇒ 13/06/2019 | 10:46 | Аутор: СРНА

Додик: Хоманова радила на штету Републике Српске, а тиме и против БиХ

Предсједавајући и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик обавијестио је амбасадора Њемачке у БиХ Кристијан Хоман да не може удовољити њеном захтјеву за опроштајним сусретом с обзиром да је није примио ни у наступну посјету.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- Поред тога, као амбасадор Савезне Републике Њемачке у БиХ у протекле више од три године радили сте на штету српског народа и Републике Српске, а тиме и против саме БиХ и њеног Уставом предвиђеног уређења - истакао је Додик у писму упућеном Хомановој.

Он је навео да је било очекивано да Хоманова, као представник земље која на овим просторима носи тешко историјско бреме, покаже више разумијевања и дипломатског сензибилитета у свом раду.

- Међутим, Ваши јавни наступи и дипломатске активности током боравка у Сарајеву били су политички обојени, субјективни и дипломатски непримјерни о чему ћу обавијестити и највише представнике Савезне Републике Њемачке - истакао је предсједавајући и српски члан Предсједништва БиХ.

Додик је нагласио да веома цијени напоре Савезне Републике Њемачке да својим искуствима и помоћи допринесе процесу помирења и изградње трајног мира на цијелом простору Балкана, али са жаљењем мора да констатује да она није била адекватан представник такве једне Њемачке.