latinica  ћирилица
10/06/2019 |  18:21 ⇒ 25/09/2019 | 15:18 | Аутор: РТРС

Припреме за снимање квиза "Научи се, човјече" у завршној фази

Припреме за снимање једног од највећих пројеката наше куће, квиза "Научи се, човјече", који радимо у сарадњи са ЕТМ продукцијом и Републичким педагошким заводом, уз подршку Владе Српске, улазе у завршну фазу. Аутори и водитељи пројекта су познати глумци Ненад Окановић - Оки и Бојан Ивковић - Боки.

Врло занимљив концепт квиза “Научи се човјече” захтијева од учесника висок ниво знања, али и бројних вјештина. Иако изгледом, ова пажљиво осмишљена игра, подсјећа на добро познату “Не љути се човјече”, суштински се веома разликују.

- То је игра коју смо за нашу дјецу осмислили Боки, ја и још два наша пријатеља. Схватили смо да та игра може да прерасте у један сјајан пројекат. Мислим да уназад 30 година у региону није овако нешто виђено - рекао је Ненад Окановић Оки.

Највећем пројекту, до сада реализованом у студију Радио Телевизије Републике Српске, претходиле су вишемјесечне припреме. Само за постављање најсавременије техничке опреме потребно је више од 100 људи.

- Квиз је рађен најсавременијом техничком продукцијом - када су у питању свјетло, звук и слика у ХД резолуцији. Имамо 192 учесника и преко 1.800 навијача - истакла је Снежана Ћурувија, извршни продуцент.

Квиз “Научи се човјече” има много већи значај, захваљујући томе што омогућава наставницима да ову игру наставе да користе и касније у настави.

- За играње само једног круга потребно је минимум 64 питања. Зар то није идеално да се и професори укључе и да формирају своја питања и провјере знање на један забаван начин - каже Бојан Ивковић Боки.

Снимање квиза почиње за десетак дана.