latinica  ћирилица
02/06/2019 |  20:19 ⇒ 20:28 | Аутор: Б92

Више од пет сати, више од пет сетова – Вавринка елиминисао Циципаса (ФОТО/ВИДЕО)

Швајцарски тенисер Стен Вавринка је у спектакуларном мечу савладао Стефаноса Циципаса и пласирао се у четвртфинале Ролан Гароса.
Стен Вавринка (Фото: stanwawrinka) - Фото: Тwitter
Стен Вавринка (Фото: stanwawrinka)Фото: Тwitter

Меч је трајао пет сати и 11 минута и окончан је у петом сету – "на разлику", 8:6. Укупан резултат дуела је 7:6, 5:7, 6:4, 3:6, 8:6.

Вавринка је побjедом над младим грчким тенисером омогућио себи дуел са сународником Роџером Федерером у борби за пласман у полуфинале Отвореног првенства Француске.

Први сет је трајао нешто мање од сат времена, али је ријешен тек у тај-брејку, пошто ниједан играч за 12 гемова није успио да одузме сервис противнику.

Шта више, забиљежена је само једна брејк шанса, имао ју је Циципас у петом гему, али је Вавринка ипак освојио гем на свој сервис.

У додатном периоду је Циципас је имао једну сет лопту, али је онда дозволио Швајцарцу да освоји три узастопна поена и поведе са 1-0.

Други сет је донио потпуни спектакл. До првог брејка је стигао Циципас у другом гему, искористивши тек четврту шансу.

При вођству од 3:0 у четвртом гему имао је грчки тенисер двије брејк прилике, али је у сљедећем гему изгубио свој сервис, да би у шестом Вавринка изједначио на 3:3.

У осмом гему је Циципас направио брејк, али је Вавринка остао у сету, узвративши му у сљедећем.

У десетом гему је Циципас имао пет брејк и сет лопти, све је Швајцарац спасио и изједначио на 5:5, али је грчки тенисер освојио сљедећи гем, а потом и направио брејк и изједначио у сетовима на 1-1.

Трећи сет је био миран до седмог гема, када је Вавринка направио брејк за 4:3, потом је повео са 5:3, да би у деветом гему пропустио двије брејк и сет лопте.

У десетом гему је искористио прву шансу и повео са 2-1 у сетовима.

Циципас је фуриозно отворио четврти сет, имао 3:0 и на крају без већих проблема одвео меч у пети сет, који је по свему заличио на први.

Ипак, како нема тај-брејка у одлучујућем периоду, морало је да се игра на разлику, а Вавринка је 14. гему стигао до двије брејк и меч лопте.

Другу је искористио и обезбиједио пласман у даљи ток такмичења.