latinica  ћирилица
30/05/2019 |  11:52 ⇒ 15:56 | Аутор: РТРС

Ђоковић на сет до побједе против Лаксонена (ТЕКСТУАЛНИ ПРЕНОС)

Најбољи тенисер планете Новак Ђоковић у походу на други Грен слем турнир сезоне у Паризу у другом колу састаје се са Швајцарцем Хенријем Лаксоненом. Текстуални пренос овог меча можете пратити и на нашем порталу.
Новак Ђоковић - Хенри Лаксонен -
Новак Ђоковић - Хенри Лаксонен

Новак Ђоковић (2) 6 6 5

Хенри Лаксонен (0) 1 4 3

Обојица тенисера освајају по свој сервис, али сада је Ђоковић на корак до тријумфа. 

Какви винери Ђоковића, већ је 4:2, још два гема до трећег кола....

Лаксонен смањује на 3:2, Новак сервира, и чини се да је фокусиран да што прије заврши меч. 

А, Новак без пардона и даље! Без по муке осваја свој гем, за 3:1. 

Лаксонен прекида серију Новака од три узастопна гема, за смањење водства на 2:1 у трећем сету. Лајовић освојио и други сет, идентичним резултатом 6:3, 6:3. 

Нова потврда брејка, Ђоковић све ближе убједљивом тријумфу. Лајовић сервира за водство од 2:0. 

Одличан почетак и трећег сета. Ђоковић прави брејк, чини се да је потпуно сломио Финца са пасошем Швајцарске. 

Ђоковић ријешава свој сервис гем. Има водство од 2:0 у сетовима и на најбољем је путу да оствари лаку побједу. Надвили су се тамни облаци над Паризом, пријети киша, можда је и вријеме да Новак што брже заврши меч....

Брз гем Лаксонена за о(п)станак у у другом сету, али сада сервира најбољи играч планете.

Ђоковић потврдио брејк, и налази се на гем од другог сета. И Лајовић прави брејк, има сет и брејк предности. На помолу нови успјешан дан српског тениса у Паризу....

Трећи брејк за редом! Новак опет има предност, има сет у својим рукама и водство од 4:3 уз сервис. 

Ужасан гем Ђоковића. Без освојеног поена на свој сервис, Лаксонен прави брејк и поново је егал у трећем сету. Лајовић је дошао до првог сета, ријешио га је са 6:3. 

Ево брејка! Био је то дуг гем, чак четири брејк лопте спасио је Лаксонен, али није могао и пету! Швајцарац је дефинитивно ушао у ритам меча, пршти на све стране, али важно да Ђоковић и даље контролише све...

Новак заиста импресивно сервира. Противник за сада није био нити близу потенцијалне брејк лопте. Нека тако и остане....У међувремену је стартовао и меч другог српског представника Душана Лајовића са домаћим представником Елиотом Беншротијем. Дуци има брејк пррдности, води 4:2. 

Лаксонен и даље непопушта у другом сету. Опустио је руку, долази и до другог гема, али то је још увијек далеко од драматичног за Ђоковића, који има велику подршку на овом мечу. У ложи "Сузан Ленглена" налазе се Новакова жена Јелена, њена мајка, тренери Марјан Вајда и Фил Грич, Горан Ђоковић, брат Ђорђе Ђоковиц, Едуардо Арталди, Елена Капиларо, а у публици је и српски фудбалер Миралем Сулејмани.

Са два аса свјетски број један лако долази до изједначења, сада је 1:1. 

Уводни гем другог сета припада Лаксонену. Неколико неизнуђених грешака Новака, и први пут Швајцарац у водству. 

Игре без граница Новака Ђоковића су настављене! За само 23 минута Новак је добио први сет, искористио је трећу сет лопту. У међувремену сазнао је и ривала у трећем колу, а то је Салваторе Карусо. Италијан је био убједљив против незгодног Жил Симона, добио га је са 3:0. 

Неће бити "кромпира"! Први гем Лаксонена, био је Новак само два поена до сета, али мораће се још мало ознојити да поведе.

Серија којој се не назире крај настављена је и у четвртом гему. Нове брејк лоптице, и нови гем српског аса. Већ је 4:0, а меч траје само 10 минута! 

Сигуран сервис Ђоковића и већ је 3:0. Почетак какав се само пожелити може....

Одмах брејк! Имао је Швајцарац гем лопту, али очигледно да му се рука стегнула, Новак користи прву прилику и долази до предности од два гема. 

Бољи почетак меча није био могућ за првог српског рекета! За мање од минута Ђоковић је повео са 1:0. 

Тенисери су коначно изашли на терен, за неколико минута креће дуел. 

--------------------------------------------------------------------------------------

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић игра меч другог кола против Швајцарца финског поријекла, Хенрија Лаксонена. Швајцарски тенисер који је рођен у Финској тренутно заузима 105. мјесто на АТП ранг листи, док му је најбољи пласман у каријери 93. мјесто, које је заузимао прије двије године.

Новак и пет година млађи Лаксонен нису се састајали до сада у каријери. 

Отприлике у исто вријеме, на терену број седам, такође у другом колу, састаће се Душан Лајовић и Француз Елиот Беншетри.

Послије два маратонска меча у синглу, Филип Крајиновић ће почети такмичење и у дублу. У пару са Дамиром Џумхуром из БиХ, Крајиновић ће око 14 часова играти на терену број 10 против 11. носилаца, америчко-британског дубла Рам – Салсбери.

Посљедња од српских представника на терен ће изаћи Александра Крунић. Она се у другом колу састаје Лесијом Цуренко из Украјине, око 16 часова на терену број 12.