latinica  ћирилица
29/05/2019 |  08:04 ⇒ 14:50 | Аутор: РТС

На теренима Париза данас пет српских тенисера

На терене турнира на Ролан Гаросу у мушкој комкуренцији данас ће изаћи сви српски тенисери осим Новака Ђоковића. Сви мечеви почињу у истом термину у 12.30 по нашем времену.
Ролан Гарос (Фото: www.conciergering.com) -
Ролан Гарос (Фото: www.conciergering.com)

У појединачној мушкој конкуренцији у борби за треће коло наступају Филип Крајиновић, Миомир Кецмановић и Ласло Ђере, а у дублу меч Душана Лајовића и Јанка Типсаревића са Гонзалесом и Курејшијом почиње у 11 часова.

У дуелу за пласман у наредно коло Филип Крајиновић ће се срести са Робертом Карбаљосем Буеном који је тренутно 76. играч на листи најбоњих играча. Њих двојица су се до сада два пута сретали на терену и оба пута је побједу однео српски тенисер који је тренутно на 60. мјесту ранг листе.

У другом колу Миомира Кецмановића, који је тренутно рангиран као 85. играч, очекује знатно тежи дуел са Давидим Гофаном који је на 29. мјесту. Њих двојица нису до сада одмјеравали снаге.

Ласло Ђере ће имати знатно лакши задатак у дуелу са Алексејем Попурином из Аустралије који је тренутно пласиран на 109. мјесту. Биће то први дуел двојице супарника.