latinica  ћирилица
28/05/2019 |  15:07 ⇒ 15:07 | Аутор: РТРС

Побједа Лајовића на старту Ролан Гароса

Српски тенисер Душан Лајовић, пласирао се у друго коло Ролан Гароса, пошто је у три сета савладао Бразилца Тијага Монтеира.

По сетовима је било 6:3, 6:4, 6:4.

У наредном колу Лајовић ће играти против домаћег такмичара Елиота Беншетрита, који је био максималан против Камерона Норија.

Лајовић је четврти тенисер из Србије који се пласирао у друго коло другог Грен слем турнира сезоне. Прије њега то су остварили Миомир Кецмановић, Филип Крајиновић, те први рекет свијета Новак Ђоковић.

Лајовић је нервозно ушао у меч, што је Монтеиро знао да искористи. Бразилац је повео са 2:0 у првом сету, али се онда Лајовић пробудио и добио шест од наредних седам гемова.

Српски тенисер први период игре добија са 6:3. Одличну игру с краја првог сета, Лајовић је пренио у други. Сваки ударац је функционисао у његовој игри и убрзо је дошао до новог брејка.

Ипак, крајем сета је Душан мало попустио, а на његову срећу Монтеиро то није искористио. Више пута је имао шансу за брејк, али је Лајовић увијек успио да се извуче и да на крају добије сет са 6:4.

У трећем периоду игре гледали смо знатно бољу игру Бразилца. У првом гему овог сета имао је чак три брејк лопте, а Лајовић је одличном игром са основне линије успио да их спаси. Монтеиро је искористио прву брејк лопту на мечу, али је потом пропустио шест заредом и то ће га касније коштати макар једног освојеног сета.

Лајовић кључни брејк направио је у деветом гему, када је Бразилац имао три узастопне гем лопте. "Дуци" је успио да добије пет поена заредом и тако одузме сервис Монтеиру. Потом је сервирао за побједу и рутински привео меч крају.