latinica  ћирилица
16/05/2019 |  09:35 | Аутор: СРНА

Добриловић: Снажна европска десница важна за Српску

Лидер аустријске Хришћанско-слободарске платформе Константин Добриловић сматра да би побједа европске деснице на изборима за Европски парламент могла само да оснажи добре односе Слободарске партије Аустрије са Републиком Српском и Милорадом Додиком, а тиме и позицију Српске.
Константин Добриловић - Фото: РТРС
Константин ДобриловићФото: РТРС

Добриловић је за "Глас Српске" рекао да очекује да ће Слободарска партија Аустрије постићи још бољи резултат и да ће у новом сазиву Европског парламента имати више посланика умјесто садашња четири.

Он је поручио бирачима, прије свега, српског поријекла, да дају своје повјерење Слободарској партији која ће, како је нагласио, наставити да се противи нападима на Републику Српску, поштујући при томе интегритет БиХ и Дејтонски мировни споразум.

- За људе у Српској је значајно то што је Аустрија показала да земља може да буде стабилна и безбједна чак и ако остане вјерна војној неутралности - рекао је Добриловић, који је и један од најближих сарадника предсједника Слободарске партије Аустрије и вицепремијера Хајнц-Кристијана Штрахеа.

Добриловић каже да је поносан на Орден Његоша трећег реда, којим га је одликовала предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, а који му је недавно уручио српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, додавши да ће ово одличје са поносом носити 25. маја у Москви на манифестацији "Бечки бал".

Он се нада да ће му част коју му је додјелом ордена указало руководство Републике Српске помоћи да постигне добар резултат у трци за посланичко мјесто у Европском парламенту.

- И мени и Хришћанско-слободарској платформи ово је порука да оно што чинимо на развоју добрих односа Аустрије и Републике Српске, као и аустријског и српског народа радимо како треба, чим тај посао заслужује орден - рекао је Добриловић.