latinica  ћирилица
16/05/2019 |  09:03 ⇒ 09:19 | Аутор: Index.hr

Студенткињи изгребали ауто у Дубровнику, мислили да је из Србије

Студенткињи из Славоније која студира у Дубровнику, изгребан је аутомобил, а она је увјерена да се то догодило јер је њен комшија мислио да је ријеч о српским регистарским таблицама, пренио је хрватски портал Индекс.
Студенткињи изгребали ауто у Дубровнику, мислили да је из Србије (Фото:илустрација/НН) -
Студенткињи изгребали ауто у Дубровнику, мислили да је из Србије (Фото:илустрација/НН)

Студенкиња је испричала да је купила аутомобил да би из Дубровника чешће могла да путује у родни крај и паркирала га је на јавном паркингу што је изазвало негодовање њеног комшије који је, како каже, спомињао пожаревачке регистрацију.

На возилу су, наиме, биле ПЖ регистарске таблице, за Пожегу, град у западној Славонији.

Како је рекла за Дубровачки Дневник, комшија ју је позвао и рекао да не може ту да паркира и питао је да ли је из Србије.

- Питао је јесмо ли из Србије, јер је мислио како су пожаревачке таблице, а пожешке су. И да јесмо из Пожаревца, не знам зашто је то битно. Покушала сам му на пристојан начин објасним како је ријеч о јавном, а не приватном паркинг мјесту. Рекао је да "настају проблеми чим нису у питању дубровачке таблице" - изјавила је студенткиња.

Она је, на инсистирање комшије, ослободила паркинг мјесто, које је након тога два дана било празно. Зато је она на то паркинг мјесто поново паркирала возило послије чега га је затекла изгребаног.

Како каже, не зна ко је починилац, али има сумње и увјерена је да је возило намјерно изгребано.

Студенткиња, која је разочарана понашањем својих сународника, додала је да свађа око таблица није једина неугодност коју је доживјела од комшија.