latinica  ћирилица
15/05/2019 |  17:14 ⇒ 18:54 | Аутор: РТРС

Част отаџбине: Државна заједница БиХ је штетна за сва три народа

Политички притисци САД, Енглеске и Њемачке на српски народ се интезивирају, по старом и испробаном рецепту, пише у тексту који је објавила Част отаџбине.
Лого "Част отаџбине" - Фото: Screenshot
Лого "Част отаџбине"Фото: Screenshot

Текст преносимо у цијелости:

Прво, треба Србе окривити за све и свашта а онда их економским санкцијама и пријетњама ратом, натјерати да прихвате све што се од њих тражи. Оптужују и тјерају Србе у Републици Српској, да признају геноцид који нису починили, па чак ако кажу да то није био геноцид, зато да буду кажњени.

Геноцид није погибија око 3.000 бораца бошњачке 28. дивизије у покушају пробоја према Тузли и Сарајеву, али је геноцид уништење скоро цијелог индијанског народа, огромне жртве цивилног становништва у Вијетнаму, милиони жртава у логорима смрти широм Европе у Другом свјетском рату, као и страдања арапског народа у процесима успостављања западне демократије.

Срби никад нису били геноцидан народ и увијек су били на страни оних који су се борили за праведне циљеве.

Отимају Србији четвртину територије из "хуманих разлога", подржавајући Шиптаре да протјерају и оно мало Срба што је остало на Косову, подржавају трансформацију злочиначке УЧК у ткз. восјку Косова, и ћуте на очигледно стварање Велике Албаније. Каква је држава која добровољно неком поклања четвртину своје територије, што садашња власт никада неће учинити и убијеђени смо да неће дозволити понижење српског народа.

Позив Денису Звиздићу предсједавајућем савјета министра у техничком мандату, да присуствује самиту у Берлину, а не предсједавајућег представништва БиХ господина Додика говори о дволичности бошњачких ментора. Звиздић у својој изјави каже да се границе БиХ не могу мијењати и да Република Српска не може напустити државну заједницу БиХ, а Косово и Метохија, јужна српска покрајина, може у састав Велике Албаније. Оптужио је Србију да је крива за рат у БиХ. "Вјероватно је Србија" организовала убиство српског свата и написала исламску декларацију, а Звиздићу, очито, није јача страна познавање историје или му је циљ ревидирање истине.

Бакир Изетбеговић каже "за рат у БиХ су шансе мале, али није немогућ".

Пресуда првом предсједнику Републике Српске, господину Радовану Караџићу, и пресуда корумпираног уставног суда БиХ у вези 9. јануара дали су му подстрека да Републику Српску окарактерише као узрок свих криза у БиХ и наравно, поново нападне МУП Српске и резервни састав МУП-а. Он каже да се састав министара неће формирати све док Република Српска не пристане на улазак у злочиначки НАТО пакт, без обзира што је прошло више од седам мјесеци од одржаних избора. Европи не смета што нису имплементирани изборни резултати, а по својој прилици, трајаће све док им овакав састав савјета министара у техничком мандату буде потребан.

Рат у БиХ неће изазвати Срби, а ако рата буде било, изазваће га Бакир Изетбеговић и његов СДА. Страх и напетост у државој заједници у БиХ изазива Изетбеговић убрзаном производњом наоружања и муниције, како сам каже, "за злу не требало", довођењем на чело генерал-штаба војске БиХ, ратног команданта и стално понављање пријетње да се Република Српска без рата не може одвојити од БиХ. Питамо се, по ко зна који пут, чему онда служи оваква "држава"? Бескорисна је за сва три народа државне заједнице БиХ.

Она само служи страним обавештајним службама, да могу кад хоће, да изазову хаос. Пошто је БиХ већ подијељена заједница, предлажемо, раздруживање мирним путем, изјашњавањем на референдуму, уз учешће међународне заједнице.