latinica  ћирилица
15/05/2019 |  14:36 ⇒ 14:38 | Аутор: СРНА

"Популистичка промоција политичара кога су у Предсједништво изабрали Бошњаци"

Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац изјавио је да ће кривична пријава коју је члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић поднио против предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика проћи као и претходно одбачена Комшићева пријава.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

- Апсолутно је законско право припадника Трећег пјешадијског Република Српска пука да на обиљежавању Дана Војске Републике Српске носе униформе оружане силе чију традицију баштине и која је током Одбрамбено-отаџбинског рата одбранила Републику Српску и српски народ - поручио је Кошарац.

Он је додао да Комшићева пријава представља популистичку промоцију политичара кога су у Предсједништво БиХ изабрали бошњачки гласови. 

- Комшић мора да оправда ту подршку и да се додвори свом гласачком тијелу и у томе је суштина свих његових поступака и изјава - нагласио је Кошарац у изјави за Срну.

Он је упозорио на то да постоје вјеродостојне информације о томе да је СДА поново инсталисала Комшића у Предсједништво БиХ како би изазивао кризне ситуације и директно се супротстављао уставним правима Срба и Хрвата, као конститутивних народа у БиХ. 

- Ако је ико зрео за кривичне пријаве због непоштовања Устава и закона БиХ, онда је то Жељко Комшић, заједно са онима који су га инсталисали у Предсједништво БиХ - закључио је Кошарац.