latinica  ћирилица
13/05/2019 |  13:51 | Аутор: Б92

Мелоун: Није Јокић крив, све што је радио 14 утакмица је узело данак

Тренер Денвер Нагетса Мајкл Мелоун истакао је да Никола Јокић гријеши што преузима кривицу за елиминацију у полуфиналу Запада.
Никола Јокић и Мајк Мелоун - Фото: Getty Images
Никола Јокић и Мајк МелоунФото: Getty Images

Јокић се сматра одговорним за пораз од Портланда 100:96 у одлучујућој, седмој утакмици који је окончао сјајну сезону Нагетса.

Српски центар је остварио дабл-дабл са 29 поена и 13 скокова, али је промашио 14 од 25 шутева из игре и важно слободно бацање у пенал завршници.

- Памтићу колико су ови момци били несебични. Многи причају о несебичности, то је лијепа ријеч која изгледа "кул". Али за нас је то било нешто што смо покушали да живимо. Безброј је појединачних примјера несебичности током цијеле сезоне. Гледао сам Ајзеу Томаса и Хуанча Ернангомеса током целе утакмице. Дали би живот да заиграју, нису играли али су подржавали саиграче. Имам Николу Јокића који је преузео кривицу за пораз. Он није крив. Ово је тимски учинак. Све што смо тражили од њега да уради током ових 14 плеј-офа утакмица је на крају узело данак. Ова група је играла једни за друге, не само заједно, бринули су једни за друге на и ван терена. Најбољи тимови у којима сам био имају такву хемију и љубав. Ово је посебна група - рекао је Мелоун.

Јокић је у свом првом плеј-офу у каријери на 14 утакмица просјечно имао 25,1 поена (50,6 одсто из игре, 39,3 одсто за три) уз 13 скокова, 8,4 асистенција, 1,1 украдених лопти и 0,9 блокада по мечу.

Јокућу је у седмом мечу остао без подршке саиграча, прије свих плеја Џамала Мареја који је погодио тек 4 од 18 шутева из игре.

- Џамал ће бити важан дио те будућност. За њега ће бити огромна мотивација ова утакмица, 4/18 из игре, за наредно љето. О томе смо често причали. Велики играчи доприносе свако вече. Он није имао сјајно вече, али не због тога што се није трудио. Не бисмо били овдје да није било Џамала Мареја и његовог труда - истиче тренер Нагетса.

Мелоун је пун самопоуздања када је у питању будућност екипе.

- Будућност је свијетла. Свиђа ми се гдје се налазимо, и што је најважније гдје идемо и са ким идемо. Добили смо 61 утакмицу ове сезоне, мислим да је прошло десет година откако је Денвер добио толико мечева - каже тренер.