latinica  ћирилица
23/04/2019 |  09:05 | Аутор: СРНА

Ковач: Успоставити економску сарадњу са Србијом

Општина Шипово, на бази расположивих ресурса, може понудити привредницима из Србије економску сарадњу, и о томе ће бити разговарано са представницима власти Српске и Србије на састанку планираном почетком маја, изјавио је Срни начелник ове општине Милан Ковач.
Шипово (фото:panoramio.com) -
Шипово (фото:panoramio.com)

- Шипово је подручје богато природним потенцијалима - шумама, водама, рудама, а атрактивно је и за туризам. Имамо много ресурса које можемо понудити привредницима Србије да ту инвестирају - рекао је Ковач.

Ковач је подсјетио да је општина Шипово од Владе Србије већ добила 100.000 евра за изградњу спортског кампа.

Премијер Републике Српске Радован Вишковић недавно је најавио да ће почетком маја у Бијељини са званичницима Српске и Србије бити одржан састанак свих начелника и градоначелника из Српске, те неколико из Федерације БиХ гдје је већинско становништво српско, о реализацији досадашњих пројеката које је финансирала Влада Србије и даљој сарадњи у реализацији будућих пројеката.

Састанку би требало да присуствују предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједница Српске Жељка Цвијановић, предсједник Србије Александар Вучић, премијер Србије Ана Брнабић и други званичници из Српске и Србије.