latinica  ћирилица
05/03/2019 |  14:48 ⇒ 16:54 | Аутор: СРНА

Вишковић: Судови и тужилаштва се недовољно боре против корупције

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да Српска има законске могућности за борбу против корупције, али да на томе надлежне институције, попут судова и тужилаштава, не раде довољно.
Радован Вишковић - Фото: СРНА
Радован ВишковићФото: СРНА

Вишковић је нагласио да неће бити напретка на том плану док људи који раде у овим институцијама буду у ситуацији да никоме не полажу рачуне.

- Позивам те институције и људе у њима да почну радити свој дио посла. Како вас није срамота да примате плату за свој нерад? - упитао је Вишковић током посланичке расправе у Народној скупштини о Годишњем ревизорском извјештају Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске за 2018. годину и извјештају Главне службе за ревизију јавног сектора Српске о спроведеној финансијској ревизији Консолидованог годишњег финансијског извјештаја за кориснике буџета Српске за 2017.

Каже да ће Влада са свог ескро рачуна увијек посудити новац када се за то укаже потреба, а нема другог извора.

- У томе не видим ништа лоше. Наравно, након посуђивања тај новац је по закону потребно вратити. Министар финансија мораће дати озбиљно образложење када буде тражио од Владе да тај новац посуди и мораће да испоштује рокове враћања тих средстава - напоменуо је Вишковић.

Поновио је да од посланика очекује више конкретних приједлога и да ће прихватити сваку добронамјерну сугестију, ако је спроводива.

Вишковић је рекао да Дом здравља у Теслићу нема на рачуну 1,5 милиона марака како тврде поједини посланици, већ да је у минусу 450.000.