latinica  ћирилица
28/01/2019 |  18:12 ⇒ 21:57 | Аутор: РТРС

Додик: ПИК вандејтонска и вануставна категорија

Уочи сједнице Савјета за спровођење мира на којој ће бити расправљано о најавама СДА о покретању апелације о преиспитивању имена Републике Српске, предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је за РТРС да је захвалан Русији на заказивању сједнице, те поручио да је ПИК вандејтонска и вануставна категорија и да већ одавно нема повјерења у рад овог савјета и ОХР-а.

Додик сматра да је ОХР требало јасно да се одреди према оваквим најавама, јер је у питању антиуставно и антидејтонско дјеловање.

- Да је ОХР желио да буде равноправан и јединствен у том неком свом континуитету, онда је морао да каже да је то антиуставно и антидејтонски, а он то није рекао. Чујте неодговорно! Неодговорно може да буде дијете које мимо воље родитеља прави тамо неке несташлуке, а ово је друга прича. Кад нешто квалификујете као антидејтонски, ви шаљете читавом свијету поруку да неко покушава да уруши међународни споразум, а по њима то што они раде је неодговорно, а није урушавање међунардног споразума - рекао је Додик.