latinica  ћирилица
10/01/2019 |  14:12 ⇒ 20:28 | Аутор: СРНА

У петак облачно

У већем дијелу Републике Српске и Федерације БиХ ће бити претежно облачно вријеме, уз дневну температуру ваздуха од минус четири до два, на југу до седам степени Целзијусових.

Ујутро и током дана биће облачно са мјестимичним снијегом у већини предјела, док се ка вечери очекује постепени престанак падавина и више сувог времена, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха износиће од минус осам до минус један, на југу од минус један до три степена Целзијусова, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб вјетар, а у сјевероисточним подручјима и умјерен западног и сјеверозападног смјера, док ће у Херцеговини бити слабе до умјерене буре.

Температура ваздуха у 13.00 часова: Бјелашница минус 12, Хан Пијесак минус пет, Калиновик и Чемерно минус четири, Мраковица и Соколац минус три, Гацко минус два, Мркоњић Град, Бијељина, Невесиње и Градачац минус један, Рудо, Шипово, Брчко, Бугојно, Ливно, Сарајево, Сребреница, Тузла, Зворник и Сребреница нула, те Вишеград, Фоча и Зеница један степен Целзијусов.

У Добоју, Приједору, Српцу, Новом Граду, Бихаћу и Санском Мосту данас је у 13.00 часова измјерена температура ваздуха износила два степена Целзијусова, у Билећи, Бањалуци и Требињу три, Широком Бријегу пет, Грудама и Мостару шест, Стоцу седам, те у Неуму осам степени Целзијусових.