latinica  ћирилица
10/01/2019 |  07:58 | Аутор: СРНА

Саобраћај успорен због снијега

У Републици Српској се, због сњежних падавина и поледице, саобраћај одвија отежано и успорено на дионицама у вишим планинским предјелима и преко превоја, посебно на подручју романијске регије, Кнежева, Мркоњић Града, те на дионици пута Трново-Фоча, гдје је обавезна употреба ланаца за теретна возила са приколицом и шлепере.
Стање на путевима - Фото: РТРС
Стање на путевимаФото: РТРС

Поледице има и у нижим предјелима, преко мостова, надвожњака и на прилазу тунелима, упозоравају из Ауто-мото савеза Српске.

У Федерацији БиХ снијега на коловозу мјестимично има на путевима у југоисточним и источним крајевима, као и преко појединих планинских превоја.

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина повећана је опасност од одрона камења и земље на коловоз.

Режим одвијања саобраћаја до 30. априла измијењен је на ауто-путу Градишка-Бањалука, због изградње наплатне станице "Чатрња".

Због оштећења надвожњака, код НИС петрол пумпе у Трну, саобраћај се на дионици магистралног пута Приједорска петља-Клашнице и преко надвожњака одвија једном траком, док теретна возила преко надвожњака не саобраћају.

Због изградње моста преко ријеке Врбање у Челинцу измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Челинац-Котор Варош.

Због радова на магистралном путу Карановац-Црна Ријека, дионица Крупа на Врбасу-Бочац, од 7.00 до 17.00 часова радним данима на снази су обуставе саобраћаја до десетак минута, и саобраћај се пропушта наизмјенично једном траком.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На дионици магистралног пута Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке стијене, саобраћа се успорено због санације клизишта.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјенично саобраћа се на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић.

У Бањалуци је, због изградње кружне раскрснице, измијењен режим саобраћаја на дионици магистралног пута Бањалука /пијаца/-Бањалука /Ребровац/, односно код раскрсница Булевара српске војске, Булевара војводе Петра Бојовића и Улице олимпијских побједника.

У Бањалуци је саобраћај забрањен свим возилима у Улици Гаврила Принципа, на дијелу од Зеленог моста до Улице Милоша Обилића, свим возилима преко Зеленог моста, свим возилима, осим возилима станара, у Улици Бранка Мораче, на дијелу од Зеленог моста до Козарске улице.

На магистралном путу Шуица-Ливно, преко планинског превоја Борова Глава, учестали су изласци дивљих коња на коловоз, посебно у вечерњим часовима.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема задржавања.

Због радова у Хрватској, и даље је обустављен саобраћај на граничном прелазу Нови Град-Двор.