latinica  ћирилица
29/11/2018 |  13:08 ⇒ 18:30 | Аутор: РТРС

Сезонским картама до бесплатног скијања на Јахорини, Златибору и Старој планини

Олимпијски центар Јахорина и Скијалишта Србије, потписали, у Београду, Уговор о пословној сарадњи који подразумијева размјену ски-карата ове сезоне. Увезивање ски-центара региона, нове инвестиције, улагања у системе осњежавања и могућност бесплатног скијања доприносе подизању нивоа услуга скијалишта и већег конфора за скијаше.

Директор ОЦ "Јахорина" Дејан Љевнаић изавио је новинарима да је сарадња изазвала велико одушевљење и да би потписници уговора искрено вољели да што више скијаша користи његове могућности.

"Све ово заједно радимо да бисмо подигли квалитет и углед наших ски- центара и да се боље повежемо у региону. Познато је да се сви ски-центри у региону повезују. Једноставно покушавамо да урадимо слично да би скијашима омогућили конфор", рекао је Љевнаић.

Он је нагласио да је ОЦ "Јахорина" у посљедњем периоду унаприједио понуду, да сада може да гарантује нови систем осњеживања и 120 дана скијања, те да је данас свечано отворено скијање на олимпијској планини.

Директор Јавног предузећа "Скијалишта Србије" Дејан Ћика појаснио је да је уговор о сарадњи између два центра већ постојао, али је сада освјежен.

Он каже да "Скијалишта Србије" подржавају овакав облик регионалне сарадње јер доприноси развоју туризма.

"Копаоник, као највеће и најпопуларнија дестинација у региону сваке године посјећује велики број туриста из Републике Српске. Очекујемо да ће наши скијаши који скијају на Старој планини, Копаонику, Златибору посјетити и Јахорину", рекао је он.
Уговор о пословној сарадњи ОЦ "Јахорина" и ЈП "Скијалишта Србије" у пракси значи да ће сви они који купе ски-пас на Јахорини моћи да гратис користе два дана скијања на Копаонику, односно по три дана на Старој планини и Златибору.

Истовремено власници ски-паса Копаоник имају могућност да четири дана бесплатно скијају на Јахорини, а они који имају ски-пас других ски-центара у Србији по два дана.

Директор Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић, који је присуствовао потписивању на Београдском сајму гдје је у току "Експо зим", оцијенио је да је данас потписан уговор практичан примјер добре сарадње привредних субјеката и туристички посланика Србије и Српске.

"Овим уговором ћемо обезбиједити да сви они који воле зиму имају прилику да скијају и у Српској и у Србији. Уговор је основа да `Скијалишта Србије` и ОЦ `Јахорина` у наредном периоду дефинишу зајенички туристички производ за којим ће моћи сигурно да изађу на регионално, европско и свјетско тржиште", рекао је Цицовић.